Moj

život s drvom

O podjetju

Izjava o privatnosti

Tvrtka LIP BLED, d.o.o. poštuje vašu privatnost i obvezuje se da će vaše osobne podatke, koji su joj bili poslani preko web stranice informacijskog sustava tvrtke LIP BLED, d.o.o., pažljivo zaštititi i da ih bez vaše privole neće koristiti u druge svrhe. S obzirom da poveznice na druge vanjske web stranice, koje nisu neposredno vezane na prodaju, a koje postoje u informacijskom sustavu tvrtke LIP BLED, d.o.o.  ne preuzimamo  odgovornost za zaštitu podataka na tim web stranicama. 

Tvrtka LIP BLED, d.o.o. obvezuje se da će svim moćima osigurati sigurnost podataka i privatnost posjetitelja web stranica tvrtke  LIP BLED, d.o.o., Rečiška cesta 61a, 4260 Bled.

Za sprječavanje neovlaštenog pristupa podacima ili njihovo razotkrivanje, sačuvali smo detalje podataka i onemogućili njihovu nedozvoljenu upotrebu, koristili smo dostupne tehničke i organizacijske postupke za čuvanje istih podataka. Tvrtka LIP BLED, d.o.o. ne isključuje mogućnost zlouporabe podataka jer je internet, bez obzira na mjere sigurnosti i sigurnosne komunikacijske protokole jako nepredvidiv medij.

Ova politika privatnosti koja se odnosi na zaštitu osobnih podataka upravlja prikupljanjem, pohranom i korištenjem osobnih podataka prikupljenih od strane tvrtke LIP Bled, d.o.o., kada koristite web stranicu https://www.lip-bled.si i slične web stranice.

Vlasnik, voditelj obrade i administrator osobnih podataka

Definicija „vlasnik web stranice“ i „voditelj obrade ili administrator osobnih podataka (administrator)“ u okvirima opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) i primjenljivog akta o zaštiti osobnih podataka republike Slovenije je:

LIP BLED d.o.o.

Rečiška cesta 61a

4260 Bled

Slovenija

 

T: +386(0)4 5795 000

F: +386 (0)4 5795 121

E: lipbl@lip-bled.si

Korisnici i web stranice

Korisnik

Korisnik web stranice je bilo koja osoba koja kao posjetitelj koristi web stranicu i druge slične web stranice tvrtke LIP Bled, d.o.o.

Web stranice tvrtke LIP Bled, d.o.o.

Korisnik LIP Bled d.o.o.  je bilo koja osoba koja kao posjetitelj koristi web stranicu tvrtke https://www.lip-bled.si  (u daljnjem tekstu Web stranica) ili bilo koju od dolje navedenih web stranica:

 

Osobni podaci: prikupljanje i svrha obrade podataka

Tvrtka LIP Bled, d.o.o. Prikuplja, nakon odobrenja korisnika, različite podatke o posjetiteljima web stranice, kako bi identificirala korisnika. Podaci se prikupljaju i koriste u skladu s dolje opisanim.

Podaci prikupljeni s web foruma

Tvrtka LIP Bled, d.o.o. prikuplja osobne podatke s web stranice u razdoblju u kojemu korisnik dobrovoljno šalje takve podatke pomoću web obrazaca na web stranici ili pretplatom na naš bilten ili druge oblike e-obavijesti koje se odnose na poslovne ili marketinške komunikacije s korisnicima.

Prikupljaju se slijedeći podaci:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • Grad i poštanski broj
 • Adresa e-pošte
 • IP adresa
 • Broj telefona

Svrha prikupljanja podataka na web stranici je poslovne prirode što znači da kada podnesete podatke u cilju poslovne suradnje pristajete da u svrhu daljnje komunikacije s vama, vaše osobne podatke možemo pohraniti u našu bazu podataka. Vaše podatke u skladu s legitimnim interesima tvrtke LIP Bled. Iste podatke obrađujemo i koristimo s ciljem ostvarivanja daljnje suradnje i direktnog marketinga.

Administrator nije odgovoran za točnost i istinitost podataka pruženih od strane korisnika. Kao korisnik web stranice vaša je dužnost da upišete ili podnesete ispravne i najnovije informacije tijekom korištenja naše web stranice.

Informacije o korištenju web stranice

Web stranica može automatski prikupljati određene informacije o računalnom hardveru i softveru korisnika. Ovi se podaci isključivo koriste za pružanje općih statističkih informacija o korištenju Web stranice. Ovi podaci obuhvaćaju:

 

 • IP adresa uređaja koja se koristi za pristup web stranici
 • Vrsta web pretraživača,
 • Naziv domene
 • Vrijeme pristupa
 • Adresa web stranica koje ste posjetili na našoj web stranici 

Ovi se podaci prikupljaju korištenjem kolačića. Korištenje kolačića, njihova administracija i brisanje opisani su u daljnjem tekstu.

Svrha obrade podataka

Ostvarivanje prava i uvjeta iz danih upita i/ili potpisanih ugovora

U okviru prodaje/kupnje proizvoda, što proizlazi iz ugovornih obveza tvrtke LIP Bled d.o.o. o obradi osobnih podataka korisnika, kako bi se identificirale osobe u svrhe realizacije ugovora (ugovor o prodaji proizvoda između tvrtke LIP Bled, d.o.o. i klijenta baziran je na poslanim upitima koji se mogu prilagoditi u skladu s originalom u procesu pregovora i izvan web stranice). Dakle, uzima se u obzir da obrada podataka ima pravne temelje zbog sklapanja ugovora.

Kod kupnje proizvoda, osobni podaci obrađuju se zbog komunikacije s kupcem i realizacije narudžbe, rješavanje problema (potraživanja, jamstva), izvješćivanje kupca o obradi i stanju narudžbe i drugih obavijesti koje zahtijeva zakon i moguće prikupljanje podataka, njihovu obradu i poreze.

Komunikacija s korisnicima

 • U svrhu direktnog marketinga, slanja e-pošte koja sadrži korisne, interesantne ili važne informacije od strane administratora (informacije o novim ponudama, promidžbama, pozivima na događaje, sudjelovanje u planiranju i natjecanjima, korisnim savjetima za korisnike, itd.)
 • Ponovni marketing (Google, Facebook, Iprom) u svrhu pružanja boljih i važnijih informacija korisniku i za bolje i kvalitetnije sudjelovanje s korisnicima
 • Za analizu tržišta ni raspoređivanje korisnika, prilagođavanje ponude o proizvodima i uslugama.

Bazirano na vašim osobnim podacima šaljemo vam prilagođene informacije ili ponude po e-pošti na vašu adresu e-pošte koju ste nam poslali, a ponudu možemo poslati i u ispisanom obliku na vašu fizičku adresu.

Analiza aktivnosti korisnika

 • Raspoređivanje korisnika i profiliranje, kako bi mogli personalizirati važnije informacije i postići veći odaziv na poruke poslane e-poštom
 • Analiza i čitanje e-pošte, osobito pošte koju ste otvorili ili koju niste otvorili te na koje ste poveznice kliknuli (sadržaj kojeg ste pročitali ili pregledali), vremensko razdoblje provedeno u čitanju i pregledu određenog sadržaja, itd.
 • Web stranica može automatski prikupljati podatke o hardveru i softveru računala korisnika kao i neke osobne podatke kao što je IP adresa. Osobni podaci prikupljeni tijekom vaše posjete web stranice pohranjuju se ili se ne pohranjuju u anonimnom obliku i ne prosljeđuju se korisnicima. Ove podatke koristi Google Analytics a obradu podataka vrši Google LLC u okviru pravno dopuštene obrade podataka.

Informacije se koriste za pripremu općih statistika o korištenju web stranice. Podaci se prikupljaju pomoću kolačića. Korištenje, upravljanje i brisanje kolačića opisano je u poglavlju o politici korištenja kolačića.

Obrada podataka

Administrator obrađuje podatke u zakonskim okvirima i zakonskim interesima, osim ako interesi i osnovna prava i slobode korisnika na koje se osobni podaci odnose ne prevladavaju nad prethodno spomenutim zakonskim okvirima i interesima. U okvirima zakonskih interesa, administrator mora donositi svoje prosudbe bazirane na trenutnim zakonima. Daljnije korištenje podataka u njihovom pseudo okviru ili u prikupljenom obliku (kumulativni oblik), npr., predstavlja zakoniti okvir korištenja podataka u svrhu promidžbe ili drugih poslovnih procesa ili tehničke analize tvrtke LIP Bled d.o.o.

Korisnici podataka

Tvrtka LIP Bled d.o.o. Obvezuje se da neće prodavati, posuđivati ili trgovati vašim osobnim podacima. Vaši osobni podaci neće se slati ili prenositi u treće države ili međunarodne organizacije osim ako ti nije zatraženo zakonima ili zakonodavstvom Europske Unije (sudovi, organi kaznenog progona, itd.).

U okvirima pravnih jurisdikcija, vaši podaci mogu se proslijediti:

 • Pružateljima usluga informacijskih tehnologija u okvirima njihovih usluga i održavanja hardvera i softvera na mjestima na koja se vaši podaci pohranjuju
 • Administrator web stranice
 • U nekim slučajevima, pružatelji usluga (treće strane) omogućuju nam pristup web stranicama, razvijanje aplikacija, hosting, održavanje i sigurnosne kopije, arhiviranje, virtualnu infrastrukturu, obradu uplata i druge usluge za koje je potreban pristup ili korištenje podataka.

U nekim slučajevima (npr. Ponovni marketing) administracija podataka izvodi se u suradnji s trećim stranama koje prenose takve podatke nama u skladu s njihovom politikom privatnosti.  Kao korisnici možete upravljati vašim osobnim podacima i informacijama te kontrolirati opseg podataka i informacije koje smo dobili od treće strane (npr. Podaci na društvenim mrežama) korištenjem prikladnih postavki privatnosti u vašim korisničkim računima s ovim trećim stranama. Tvrtka LIP Bled d.o.o. ne preuzima odgovornost za ono što treće strane rade s vašim osobnim podacima i preporučujemo da koristite provjerene aplikacije i da posjedujete prikladne postavke privatnosti koje su potrebne za zaštitu vaših osobnih podataka.

Web stranice tvrtke LIP Bled d.o.o. imaju vanjske poveznice na web stranice koje nisu pod nadzorom tvrtke LIP Bled d.o.o. Posjećivanjem ovih web stranica postoji vjerojatnost da svoje osobne podatke šaljete trećim stranama s kojima tvrtka LIP Bled d.o.o. nema sklopljen ugovor o obradi osobnih podataka. Ove web stranice imaju svoje vlastite politike privatnosti na kojima je bazirana obrada osobnih podataka. Preporučujemo da pročitate njihovu politiku privatnosti i da potražite informacije o načinu obrade vaših osobnih podataka, kada posjećujete web stranice trećih strana.

O kolačićima i njihovoj upotrebi na našim web stranicama

Što su kolačići?

Kolačić je datoteka koja pohranjuje postavke web stranice. Kolačići web stranice pohranjuju se u aparate korisnika s kojima korisnici odlaze na internet u svrhu prepoznavanja pojedinih aparata i postavki koje je korisnik koristio tijekom pristupa. Kolačići web stranicama omogućuju prepoznavanje, kada je korisnik posjetio tu web stranicu i u naprednim aplikacijama lako uz njihovu pomoć propisno mogu prilagoditi pojedine postavke. Njihova pohrana je pod potpunim nadzorom preglednika kojeg koristi korisnik koji jednostavno spremanje kolačića može omogućiti ili onemogućiti.

Zašto su potrebni kolačići?

Kolačići jako koriste korisniku provjerene web usluge;  najčešće  funkcije e-poslovanja nisu moguće bez upotrebe kolačića.  Interakcija među web korisnikom i web stranicom pomoću kolačića, brža je i jednostavnija. Uz njihovu pomoć web stranica pamti korisnikove preference i iskustvo, a pregled web stranice je time učinkovitiji i ugodniji. Postoji više razloga za korištenje kolačića. Koriste se za pohranu podataka o stanju pojedine web stranice (pojedinosti o prilagodbama pojedinačne web stranice), pomažu u prilagodbi web postavki (npr web trgovine), pomažu kod prikupljanja statističkih podataka o korisniku i posjećenosti web stranice, o navikama web korisnika , itd. Pomoću kolačića jednostavno možemo ocijeniti učinkovitost dizajna naše web stranice. O preporučenoj i dozvoljenoj upotrebi kolačića na web stranicama možete pročitati u smjernicama informacijskih uputa za upotrebu kolačića koje se nalaze ovdje.

Popis kolačića na našim web stranicama

Naši kolačići

 

 

Ime kolačića

Trajanje

Opis

 1.      

Nop.customer

1 godina

Pohrana podataka o prijavljenom korisniku

 1.      

_RequestVerification

Token

1 godina

Pohranjuje informaciju o prisutnosti korisnika

 1.      

Cookies_newsletter

1 mjesec

Pohrana postavki jezika korisnika

Kolačići web stranica trećih strana

 

 

Ime kolačića

Trajanje

Opis

 

Usluge Google Analytics

 

 

 

 

_ga

2 godine

Izračun podataka o posjeti web stranice

 

_gid

1 dan

Razlika između korisnika i sesija

 

_gat

1 minuta

Ograničavanje čestih rezultata

 

AddThis

 

 

 

 1.      

__atuvc

1 godina

Kolačić za pristup društvenim mrežama

 1.      

__atuvc

30 minuta

Djelovanje dodatka AddThis za povezivanje s društvenim mrežama

Kolačići koje koristimo na našim stranicama ne prikupljaju vaše osobne podatke s kojima postoji mogućnost vašeg prepoznavanja i ne mogu oštetiti vaše računalo, tablet ili mobilni telefon. Kolačići omogućuju rad naše web stranice i pomažu nam razumjeti koje informacije su najkorisnije za naše posjetitelje.

Potvrda

Za upotrebu ove web stranice pristajete da ova web stranica može instalirati kolačiće u vaše računalo ili mobilni uređaj.

Pristajete na obradu vaših osobnih podataka od strane tvrtke LIP Bled d.o.o. tijekom vašeg korištenja web stranica ako kliknete na „Pošalji“ na web obrascima. Administrator omogućuje opciju za vaš pristanak bez prozorčića za potvrdu.  Osobni pristanak korisnika izvodi se u skladu sa slobodnom voljom korisnika i njegovim pristankom da se može izvršiti obrada osobnih podataka u određene svrhe što je bazirano na pruženim informacijama i zajamčeno od strane administratora u ovoj politici privatnosti.

U dodatku korisnik pristaje, bez zadrške na obradu ovih osobnih podataka u svrhe predugovornih procesa i u svrhu potpisivanja ugovora kao i za postugovorne procese.

Možete povući svoj pristanak zbog bilo kojeg razloga potrebnog za obradu podataka u bilo koje vrijeme slanjem pisane obavijesti putem regularne pošte ili na našu adresu e-pošte lipbl@lip-bled.si . U takvom slučaju nećemo koristiti vaše osobne podatke u gore opisane svrhe. Takvo povlačenje pristanka ne utječe na zakonitost obrade vaših osobnih podataka prije vašeg povlačenja.

Korištenje i brisanje kolačića

Ako želite promijeniti način upotrebe kolačića u izborniku, uključujući blokiranje ili brisanje, jednostavno to spremite s pripadajućim postavkama preglednika. Za upravljanje kolačićima većina pretraživača omogućuje vam, da spremite ili odbijete sve kolačiće, prihvatite samo određenu vrstu kolačića ili vas upozorava da stranica želi spremiti kolačiće. Kolačići, koje pretraživač sprema jednostavno kasnije brišete. Kada spremite ili u pretraživaču brišete datoteku s kolačićima, promijenite ili nadogradite vaš preglednik ili aparat, možda ćete morati ponovo onemogućiti kolačiće. Postupak za upravljanje i brisanje kolačića razlikuje se od pretraživača do pretraživača. Ako trebate pomoć informacije potražite u aplikaciji za pomoć korisniku u pretraživaču.

Praćenje Google Analytics jednostavno onemogućite također na slijedećoj poveznici.

Autorska prava

Ovom web stranicom upravlja LIP BLED, d.o.o. Sadržaj, objavljen na web stranici www.lip-bled.si u vlasništvu je tvrtke LIP BLED, d.o.o. i može se koristiti u nekomercijalne svrhe, koje moraju zadržati sva navedena upozorenja o autorskim pravima i ne smiju se prepisivati, razmnožavati i drugačije razmnožavati.

LIP BLED, d.o.o. zadržava pravo na promjenu sadržaja.

Podrška

LIP BLED, d.o.o. će na svojim stranicama osigurati točnost i ažurnost podataka za koje skrbi, njihovu točnost, cjelovitost. Za štetu koja bi mogla nastati ne preuzima nikakvu odgovornost. Tvrtka LIP BLED, d.o.o. također ne preuzima odgovornost s povezanim posljedicama, koje mogu prouzročiti informacije koje se nalaze na toj stranici. Tvrtka LIP BLED, d.o.o., ne preuzima odgovornost za moguće viruse, koji bi se korisniku mogli prenijeti upotrebom stranice i toplo preporučuje da se korisnik protiv virusa osigura prijenosom informacija s te stranice.

Tvrtka LIP BLED, d.o.o. ne preuzima odgovornost za trenutnu nedostupnost stranice, moguću netočnost informacija i za moguću štetu nastalu zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija. Ni LIP BLED, d.o.o. niti koja druga pravna ili fizička osoba, koja je sudjelovala u izradi web stranice, ne odgovara za štetu koja proizlazi iz dostupnosti upotrebe informacija na stranici ili za greške ili za nedostatak sadržaja.

Pridržavamo pravo da za korisnike upućene na druge stranice ne preuzimamo nikakvu odgovornost.

Promjene politike privatnosti

Administrator pridržava pravo na promjenu ili ažuriranje pravila politike privatnosti za korisnike Web stranice u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da korisnik provjeri najnovije opće uvjete korištenja i njegove dodatke prije korištenja web stranice.

Pravovaljanost

Politika zaštite privatnosti na ovoj Web stranici na snazi je od 25.05.2018. godine i može se promijeniti ili ažurirati u bilo koje vrijeme.